Gisteren is bekend geworden dat de burgermeester op vraag vanuit de veiligheidsregio sporthal de Maayenbogerd in Aalst beschikbaar heeft gesteld voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. BVNL Zaltbommel steunt de burgermeester hierin. Door de verschrikkelijke situatie in Oekraïne vluchten veel mensen. Dit zijn absoluut geen gelukszoekers, maar mensen die een veilige plek zoeken. Deze hoeveelheid vluchtelingen zullen buurlanden zoals Polen niet aankunnen, dus moeten de mensen in een wat bredere regio worden opgevangen. Daarom vinden wij het belangrijk dat de gemeente goede tijdelijke opvang verzorgt zoals gevraagd door de veiligheidsregio. Ook zouden wij het goed vinden als andere locaties zoals Sporthal de Ring gebruikt zouden worden voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen.